vegaani pekoni

Vegaani pekoni – Gordon ramsayn herkullinen resept

Jos luulet, että vegaaniruoka on pelkkää hippimäistä terveysruokaa, tulet yllättymään. Gordon Ramsay on nimittäin kehittänyt herkullisen vegaanisen pekonin, joka on valloittanut internetin, ja hyvästä syystä.

Tämä herkullinen, savuinen ja suolainen ruoka sopii kaikille, jotka rakastavat pekonia, mutta haluavat terveellisemmän ja kasvispohjaisen vaihtoehdon.

Etsitpä sitten vegaanisen pekonin reseptiä tai haluat ostaa valmiiksi valmistettua pekonia. Jatka lukemista ja opi kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää vegaani pekonista.

Vegaani pekoni valmistetaan kasviksista

Vegaanipekoni valmistetaan erilaisista kasvipohjaisista ainesosista, kuten soijasta, vehnästä, kookoksesta ja perunasta. Ainesosat marinoidaan tyypillisesti savuisessa, suolaisessa ja makeassa kastikkeessa, minkä jälkeen ne savustetaan tai paistetaan rapean rakenteen aikaansaamiseksi.

Vegaanipekonilla on monia etuja, kuten se, että se on julmuudesta vapaata ja kolesterolitonta. vegaanipekoni on myös hyvä proteiinin, kuitujen sekä B6- ja B12-vitamiinien lähde.

Lisäksi vegaanipekonissa on vähän tyydyttyneitä rasvoja, ja se voi olla terveellisempi vaihtoehto kuin perinteinen pekoni.

Vegaanipekonin eri tyypit

Vegaanipekonia on monenlaista. Jokaisella tyypillä on oma ainutlaatuinen makunsa ja tekstuurinsa, joten se sopii mihin tahansa ruokaan. Tässä on muutamia suosituimpia vegaanipekonityyppejä:

Tempeh-pekoni: Tempeh-pekoni on valmistettu fermentoiduista soijapavuista, ja sen rakenne on pureskeltava. Se sopii erinomaisesti ruokiin, joissa tarvitaan pekonipaloja, sillä se säilyy hyvin kypsennettäessä.

Kookospekoni: Kookospekoni valmistetaan kookoshiutaleista, ja sen rakenne on rapea. Se sopii erinomaisesti salaattien lisukkeeksi tai keiton koristeeksi.

Savustettu tofupekoni: Savustettu tofupekoni valmistetaan savustetusta tofusta, ja siinä on savuinen maku. Se sopii erinomaisesti ruokiin, joissa tarvitaan pekonipaloja, sillä se säilyy hyvin kypsennettäessä.

Seitan-pekoni: Seitan-pekoni valmistetaan vehnägluteenista, ja se on rakenteeltaan pureskeltavaa. Se sopii erinomaisesti ruokiin, joissa tarvitaan pekonipaloja, sillä se säilyy hyvin kypsennettäessä.

Näin vegaani pekoni sopii ruanlaittoon

Vegaanipekonia voi valmistaa monella eri tavalla, mutta yksi yksinkertaisimmista tavoista on paistaa se pannulla. Aloita lämmittämällä pannu keskilämmöllä ja lisäämällä siihen hieman öljyä.

Lisää sitten vegaanipekonisuikaleet pannulle ja kypsennä niitä muutama minuutti kummaltakin puolelta tai kunnes ne ovat rapeita. Tarjoile suosikkiaamiaisruokiesi kanssa ja nauti!

Reseptit, joissa on vegaanista pekonia

Jos etsit herkullisia reseptejä, joissa on vegaanista pekonia, älä etsi kauempaa! Tässä on muutamia suosikkejamme:

-BLT-salaatti vegaanisella pekonilla: Tämä salaatti on täydellinen kesäateria, ja siitä tulee vieläkin parempi, kun siihen lisätään rapeaa vegaanipekonia.

-Vegaaniset pekoniin käärityt taatelit: Nämä pureskeltavat alkupalat sopivat täydellisesti seuraaviin juhliin tai kokoontumisiin. Pekonin ja taatelien suola-makea yhdistelmä on vastustamaton!

-Vegaaninen Quiche pekonilla ja parsakaalilla: Tämä quiche on täynnä makua, ja pekoni ja parsakaali tekevät siitä täyteläisen ja täyttävän aterian.

-Pekoniin kääritty vegaaninen täytetty paprika: Nämä paprikat on täytetty maukkaalla kvinoa- ja paputäytteellä, ja ne on kääritty rapeaan vegaanipekoniin. Ne sopivat loistavaksi alkupalaksi tai pääruoaksi!

Vegaani pekoni ei ole uusi juttu!

Vegaanipekonia on ollut olemassa jo vuosisatoja, ja se on peräisin jo antiikin Kreikasta ja Roomasta. Alkuaikoina sitä valmistettiin erilaisista kasvipohjaisista ainesosista, kuten pavuista, linsseistä ja jopa munakoisosta. Nykyään vegaanipekoni valmistetaan tyypillisesti soijapavuista, tempehistä tai seitanista, ja se maustetaan erilaisilla mausteilla, jotka antavat sille klassisen pekonin maun. Etsitpä sitten herkullista aamiaisvaihtoehtoa tai hauskaa uutta tapaa maustaa aterioita, vegaanipekoni on loistava vaihtoehto!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *