Tietoa blogista

Tietoa Blogista

Hei kaikille!

Tervetuloa Vegaanihaaste -blogiini! Olen Tuula Nieminen, vilkasmielinen suomalainen nainen, joka päätti ottaa haasteen vastaan ja kokeilla kasvisruokavaliota. Olen täynnä intoa ja uteliaisuutta, ja haluan jakaa tämän matkani teidän kanssanne.

Syntymästäni asti olen kasvanut Suomen upeassa luonnossa, ympäröitynä metsien ja järvien kauneudella. Luonto on aina ollut lähellä sydäntäni, ja se on myös inspiroinut minua tarttumaan tähän uuteen haasteeseen. Haluan tehdä jotain hyvää itselleni ja ympäristölle, ja mikä olisikaan parempi tapa kuin kokeilla kasvisruokavaliota?

Kun päätin astua tälle vihreälle polulle, en voinut olla hymyilemättä. Tiedättekö sen tunteen, kun valmistaudut johonkin uuteen ja tunnet sen jännityksen vatsanpohjassasi? Niin, minäkin tunnen sen! Mutta päätin ottaa tämän seikkailun vastaan ilolla ja huumorilla.

Ensimmäiset päivät kasvisruokavalion parissa olivat täynnä oppimista ja uusien reseptien kokeilua. Keittiössäni kuului outoja ääniä ja epätavallisia tuoksuja, kun sekoittelin erilaisia kasvisproteiineja ja loihtin uusia herkkuja. Naapurit olivat aluksi hieman ihmeissään, kun savupilvet nousivat keittiöstäni ja oudot naksumiset kajahtelivat yöllä. Mutta pian he ymmärsivät, että minä olin vain kekseliäs ruoanlaittaja, joka loihti grillissä ”nyhtökauraa”. He ihastelivat luovuuttani ja tulivat uteliaiksi uusista kasvisruoista.

Uskaltauduin myös lähikauppaan ja yllätin myyjät kysymällä kasvisversioita heidän suosikkituotteistaan. Voin kertoa, että ilmeet olivat hulvattomat, kun pyysin kasvisjauhelihaa, joka maistuisi ihan aidolta. ”Eikö kasvisnakit kuulostakin herkulliselta?”, heille nauroin. En voi kieltää, että tämä matka on saanut minut hymyilemään monta kertaa päivässä!

Kasvisruokavaliolla on ollut suuri vaikutus energiatasoihini. Tunnen itseni virkistyneeksi ja täynnä virtaa kasvisruoan voimasta. En voi olla hämmästelemättä, kuinka olenkaan aiemmin voinut tuntea oloni niin raskaaksi syötyäni lihaa. Olen myös keksinyt oman reseptin nimeltä ”Pohjoisen voimajuoma”, joka sisältää kotimaisia marjoja ja vihreää teetä. Se on todellinen terveyspommi!

Liittymällä paikalliseen kasvisruokakerhoon olen tavannut samanhenkisiä ihmisiä ja oppinut valtavasti uusia vinkkejä ja temppuja kasvisruoanlaittoon. Olen ymmärtänyt, että kasvisruokavalio ei ole pelkkiä salaattikulhoja, vaan se on luovuutta, iloa ja yhteisöllisyyttä. Olen päättänyt jakaa nämä kokemukset ja innostaa muita kokeilemaan kasvisruokaa.

Lähellä sydäntäni on myös ympäristö ja kestävä elämäntapa. Uskon, että pienillä valinnoilla me jokainen voimme vaikuttaa suuresti ympärillämme olevaan maailmaan. Ja kasvisruokavalio on yksi niistä valinnoista, jotka tekevät eron.

Tervetuloa seuraamaan seikkailuani kohti vihreää laatikkoravintolaa! Yhdessä voimme jakaa reseptejä, nauraa epäonnistumisille ja innostua uusista mauista. Olen varma, että tämä matka tuo mukanaan paljon iloa, oppimista ja herkullisia hetkiä.

Tervetuloa mukaan!

Tuula Nieminen

Tuula Nieminen
Tuula Nieminen