vegaani kynttilä

Näin valmistat itse vegaaniset kynttilät

Omien kynttilöiden valmistamisesta on monia etuja, ja vielä enemmän, kun kynttilät ovat vegaanisia. Vegaanikynttilöiden valmistuksessa ei ainoastaan vältytä eläintuotteiden käytöltä, vaan se on usein myös kestävämpää ja ympäristöystävällisempää. Tässä on muutamia vinkkejä, joiden avulla pääset alkuun omien vegaanisten kynttilöiden valmistuksessa.

Ensimmäinen askel on oikean vahan valitseminen. Vaihtoehtoja on useita, mutta suosituin on soijavaha. Soijavaha valmistetaan soijapavuista, ja se on uusiutuva luonnonvara. Sitä on myös helppo löytää, ja useimmilla kynttilänvalmistajilla on sitä jo valmiina.

Seuraava vaihe on valita tuoksu. Tämä voidaan tehdä käyttämällä eteerisiä öljyjä tai hajusteöljyjä. Eteeriset öljyt ovat luonnollisia ja niillä on monia etuja, mutta ne voivat olla kalliita. Tuoksuöljyt ovat edullisempia ja antavat silti mukavan tuoksun.

Kun sinulla on vaha ja tuoksu, on aika aloittaa vahan sulattaminen. Tämä voidaan tehdä kaksoiskattilassa tai mikroaaltouunissa. Jos käytät mikroaaltouunia, muista käyttää lasikulhoa ja lämmitä vaha lyhyissä erissä sekoittaen usein.

Kun vaha on sulanut, on aika lisätä sydänlangat. Varmista, että sydämet ovat oikean kokoisia astioihisi. Upota sitten sydänlangat vahaan ja anna niiden jäähtyä.

Lopuksi on aika kaataa vaha astioihin ja antaa niiden jäähtyä kokonaan. Kun ne ovat jäähtyneet, voit leikata sydänlangat ja nauttia uusista vegaanisista kynttilöistäsi!

Vegaanisten kynttilöiden valmistuksen edut

Omien kynttilöiden valmistamisesta on monia etuja, ja vielä enemmän, kun kynttilät ovat vegaanisia. Sen lisäksi, että vegaaninen kynttilänvalmistus poistaa eläintuotteiden käytön, se on usein myös kestävämpää ja ympäristöystävällisempää. Seuraavassa on muutamia vinkkejä, joiden avulla pääset alkuun omien vegaanisten kynttilöiden valmistuksessa.

Yleisimmät vegaanisten kynttilöiden valmistusvirheet

Yksi yleisimmistä virheistä, joita ihmiset tekevät yrittäessään tehdä vegaanisia kynttilöitä, on vääränlaisen vahan käyttäminen. Mehiläisvaha ei ole vegaanista, joten sitä ei tulisi käyttää vegaanikynttilöissä. Soijavaha on yleisin vegaaninen vahatyyppi, joten muista käyttää sitä.

Toinen yleinen virhe on eteeristen öljyjen käyttäminen hajusteöljyjen sijaan. Eteeriset öljyt ovat kalliimpia ja niitä voi olla vaikea löytää, joten monet ihmiset käyttävät niiden sijaan hajusteöljyjä. Hajusteöljyt eivät kuitenkaan aina ole vegaanisia, joten muista tarkistaa etiketit huolellisesti.

Lopuksi monet ihmiset tekevät virheen, kun he eivät anna vahan jäähtyä kokonaan ennen sydänlangan leikkaamista. Tämä voi aiheuttaa kynttilöiden savuamista ja epämiellyttävää hajua. Varmista, että annat vahan jäähtyä kokonaan ennen kynttilän sydänlankaa, jotta saat parhaan tuloksen.

Usein kysyttyjä kysymyksiä aiheesta Vegaani kynttilä

Onko parafiini Vegaanista?

Parafiini on yleensä eläinperäinen tuote, ellei sitä erikseen mainita kasviperäiseksi. Vegaanin käyttöön sopivat parafiinikynttilät, jotka voivat tosin valua ja noeta. Parafiini ei ole ekologisesti puhtoinen tuote: sitä valmistetaan öljystä, ja siinä voi olla myrkyllisiä jäämiä.

Mitä eroa on Parafiinilla ja Steariinilla?

Parafiinilla ja steariinilla on eroja raaka-aineistaan. Parafiini on synteettinen tuote, joka valmistetaan öljynjalostuksen sivutuotteena. Steariini on puolestaan eläinperäinen tai kasvisperäinen tuote, joka valmistetaan tali- tai palmuöljystä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *